ASR Principesa Margareta a Romaniei si-a lansat sambata trecuta, la targul de carte “Gaudeamus” din Bucuresti, printre elogiile publicului si considerabilul interes al presei, noua sa carte pe subiecte culinare. Volumul este intitulat “Carte Regala de Bucate”, fiind publicat de editura Curtea Veche.

"Carte Regala de Bucate" de Principesa Margareta a Romaniei

Cartea este rezultatul unei munci pasionale, a cautarilor, experientelor culinare si contributiilor din partea unui important numar de personalitati regale , cu care Printesa este inrudita sau prieteni apropriati. Marele si distinctivul merit al acestui volum este reprezentat de incantatoarele viniete care portretizeaza pe cei care au contribuit cu retete la carte, oameni din familia imediata ca MS Regele Mihai, MS Regina Ana si mama ASR Printul Radu, pana la Arhiducele Georg al Austriei sau Printul Hassan bin Talal al Iordaniei. Vignetele sunt interpuse cu imbietorare retete de bucate si sunt un mijloc excelent de a comunica cititorului preferintele culinare si imagini din viata de zi cu zi sau aspiratiile familiiei si prietenilor Printesei Margareta. Imi place foarte mult stilul concis si precis al autorului, care face aceasta carte usor de citit, o delectare, relevand din plin totodata genele de lider pe care Printesa le impartaseste cu stramosii sai, distinsi suverani ai Romaniei. Editura Curtea Veche merita toata lauda pentru viziuna si initiativa avute in publicarea acestei carti minunate.

"Carte Regala de Bucate" de Principesa Margareta a Romaniei

Impartitul bucatelor sau vorbind despre mancare este una din cele mai convive activitati umane, care aduce impreuna grupuri sau persoane, reusind astfel sa treaca peste barierele insurmontabile care de multe ori ii separa in viata de zi cu zi. Prin aceasta excelenta carte, scrisa intr-un stil direct, comunicand cu usurinta mesajul ei de ospitalitate, Casa Regala a Romaniei a reusit sa marcheze importante puncte in domeniul relatiilor cu publicul, care in circumstante obisnuite ar fi necesitat eforturi si cheltuieli considerabile. Volumul reprezinta o legatura directa cu publicul, care aduce si mai aproape monarhia de cetateni, indepartand astfel din perdeaua de fum, care vrea sa ii tina aparte, intretinuta de o parte din presa si politiceni.

Această prezentare necesită JavaScript.

Diana si cu mine am fost in randul numerosului public care a ascultat discursul de prezentare al ASR Principesa Margareta la targul de carte. Zona ocupata de rafturile de carti era cu totul neincapatoare sa poata gazdui multimea de oameni entuziasti care incercau sa auda si vedea autorul sau a obtine un autograf. Pentru noi ca istorici, a fost o adevarata revelatie sa putem empatiza si fi martori la efuziunea de interes si emotii pozitive din cadrul acestui remarcabil eveniment.

Valentin Mandache

 

Reclame

2 gânduri despre „Lansare de carte: “Carte Regala de Bucate” de Principesa Margareta a Romaniei

  1. am fost sambata la Gaudeamus,daca postati informatia vineri luam si eu parte….nici cei de la stand n-au zis nimic…..
    Scrieti si despre viitor nu numai ..istorie

    1. Multumesc pentru mesaj, dar pe blog scriu numai in masura timpului meu liber, asa cum am anuntat dela inceput pe acest site in lb. romana. Dupa cum vedeti acest post a fost scris de sotul meu, si nu de mine, am fost foarte ocupata. Despre regalitate si viitor scriu, dar public in reviste din strainatate. Este vorba despre interviul cu Principele Nicolae care va apare in curand in RDQ, sau inca din ianuarie 2008 scriam despre succesiunea la tron tot in RDQ. Website-urile mele sunt dedicate in primul rand istoriei regalitatii, asa cum reiese si din titlu ‘Istoria Regalitatii’ sau site-ul in lb. engleza ‘Royal History’. DM

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s