Aseara marele castigator al Oscarului a fost filmul istoric „The King’s Speech” (Discursul Regelui) despre Regele George VI al Marii Britanii. Filmele istorice revin in prim plan, poate am sa ma intorc cu amanunte. In continuare vreau sa va anunt producerea unui alt film despre istoria unei tari dar si biografia unui om special care a gasit drumul spiritual in acele vremuri dificile.

Filmul ‘There be dragons’ (Encontraras Dragones, Vor fi Dragoni) produs la Hollywood, avand ca regizor pe britanicul Roland Joffé va fi lansat in curand, pe 25 martie 2011 in Spania (iar in mai in cinematografe), prezinta viata Sf. Josemaria Escriva, fondatorul Opus Dei, si are la baza evenimente din istoria Spaniei, cu precadere perioada razboiului civil 1936-39. In acest an se comemoreaza 75 de ani de la razboiul civil spaniol, conflict in care mii de preoti si maici au fost persecutati si omorati.

Filmul reprezinta o interpretare a vieţii Sfântului Josemaría Escrivá, singurul personaj istoric din această ecranizare. Cele mai recente filme ale regizorului britanic premiat cu Oscar, Roland Joffé, sunt ‘The Mission’, ‘Killing Fields’.  ‘There be dragons’ este o dramă epică, care are in prim plan cercetările unui jurnalist spaniol, Roberto Torres, despre anumite evoluţii din perioada războiului civil, şi care îi are ca protagonişti pe tatăl său şi pe tânărul preot Josemaría Escrivá de Balaguer.

Intre nastere si moarte – credinta, iubirea, iertarea si suferinta sunt punctele esentiale in derularea vietii. Titlul filmului provine din expresia latina ‘hic sunt dracones’ si se refera la teritorii neexplorate sau periculoase.

Josemaria Escriva a murit in 1975 si a fost canonizat de Papa Ioan Paul al II-lea in 2002. DM


Charlie Cox in rolul Sf. Josemaria Escriva

Pentru alte detalii click aici si cititi interviul cu regizorul filmului realizat de J.Colina tradus in lb. romana de parintele Manuel

vezi si ‘There be Dragons’ prezentat la Vatican


Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s