Fotografie publicata prin curtoazia ASR Principesei Sofia a Romaniei (Diana Mandache: Jurnal de Istoric)

ASR Principesa Sofia a României este cea de-a patra fiică a MS Regelui Mihai si a MS Reginei Ana. Semnează lucrările sale de artă cu numele de „Sophie de Roumanie”. Principesa Sofia a studiat Artele Frumoase la Universitatea Carolina de Nord din Asheville şi Design Grafic şi Fotografie la Colegiul Corcoran din Washington DC.

După mai mulţi ani de lucru şi expunere a lucrărilor sale de artă pe ambele maluri ale Atlanticului, viaţa Principesei Sofia s-a schimbat radical după 1989 odată cu căderea comunismului în România. S-a pus în slujba ajutorării românilor, în special a copiilor, în năzuinţa lor de a se desprinde de dictatura.

Prima carte a Principesei Sofia a fost o colecţie de poveşti pentru copii şi a fost prima dată publicată în România în 1995 („Copilul Soarelui” la Editura Dali), iar câstigurile obtinute au fost donate Fundaţiei Principesa Margareta la care era vicepreşedinte.

De-a lungul timpului Principesa Sofia s-a dedicat perfecţionării artei sale fotografice. Astăzi locuieşte în Franţa, împreună cu fiica sa, unde s-a dedicat complet meseriei sale. Principesa Sofia are un website interesant unde îşi vinde online din creaţiile sale artisitice

http://sophie-de-roumanie.artistwebsites.com/

Alături de alţi artişti talentaţi Alteţa Sa Regală va expune fotografiile sale la Château de Tronjoly în Bretania, expoziţia fiind deschisă între 4-13 iunie 2011. http://aphotognamedsophie.blogspot.com/

Principesa Sofia a publicat două cărţi de artă fotografică, care pot fi achizitionate exclusiv online:

 “Along The Flowers’ Way”  

http://www.blurb.com/bookstore/detail/1717350

“When Nature Calls”

http://www.blurb.com/bookstore/detail/1704400

Pentru mai multe detalii privitoare la cărţile sale şi la expoziţia care va fi vernisata în curând vă invit să vizitaţi blogul Principesei Sofia la adresa

http://aphotognamedsophie.blogspot.com/

Multumiri ASR Principesei Sofia a Romaniei pentru informatiile oferite.

Diana Mandache, 7 mai 2011

Publicitate

4 gânduri despre „ASR Principesa Sofia a Romaniei si marea sa dragoste pentru Fotografie

 1. Doamnei Diana Mandache
  Deseori mä uit la blogul dumneavoasträ. Sänt si eu un simpatizant al casei regale romäne si a isoriei interesante.
  Cetatea Hohenzollern si Castelul Sigmaringen este foarte frumos in Germania. Cänd am fost la Castelul Sigmaringen in vizitä, am väzut numai o carte, despre casa regalä romänä de domnul Kroner, care il cunosc personal. Eram un pic foarte trist. Am vorbit cu doamna de la ghiseu si imi räspunse cä nu au multe lucruri despre casa regalä romänä (provine din casa Hohenzollern Linia sväbeascä). Despre casa Hohenzollern Linia prusacä sint multe lucruri , adicä amintiri de cumpärat.
  Am intrebat, dacä se poate cumpära un “Familienstammbaum” al casei regale romäne, adicä o schemä cu membrii familiei case romäne. Mi sa spus cä nu existä asa ceva. Eu am spus, cä eu o sä-i trimit asa ceva prin postä. Doamna aceastä sa bucurat foarte mult si m-ia spus cä este o asociatie (adicä Verein) in Sigmaringen, care se ocupä cu aceste lucruri. O sä se va uita, dacä este correct acesteastä schemä, family tree, adicä stammbaum des Königshauses Rumänien. –>Die Hohenzollern als Könige von Rumänien.
  Intrebare: Nu se poate cumva colabora, cu aceste institutii, s-au nu este voie, din partea casei regale romäne? Ar fi päcat.
  Multe felicitäri, pentru cärtiile scrise de dumneavoasträ. Cänd va apärea cartea scrisä de dumneavoasträ cea nouä? Mä scuzati cä am intrebat.
  Masi bucura, dacä mä contactati pe Mailul meu…..
  Cu mare stimä si respect…..
  Multe felicitäri de bine si sänätate….., pentru ordinul primit de regele Mihai I. al Romäniei. Cred cä ati avut emotii mari. Sincer sä zic, si eu asi avea, dacä as primi asa un ordin frumos.
  Cu drag,
  Dietmar Melzer
  -Germania/Deutschland-

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s