Otto von Habsburg, Arhiduce al Austriei, a fost ultimul Principe de Coroana al Austro-Ungariei, fiind fiul lui Karl I si al Zitei. Imaginea de la incoronarea din 1916 in care Otto este alaturi de parintii sai este memorabila. Iar cartea lui Gordon Brook-Shepherd „Imparatul neincoronat” este una din cele mai bune dedicate acestei personalitati.

Imparatul Karl, Arhiducele Otto şi Imparateasa Zita in ziua incoronarii, Budapesta, 30 dec 1916 (carte postala, colectia Diana Mandache)

Casa Regala a Romaniei a dat un comunicat de presa prin care a anuntat ca MS Regele Mihai va participa impreuna cu Principele Nicolae la funeraliile Arhiducelui Otto al Austriei:

„Sambata, 16 iulie 2011, Majestatea Sa Regele Mihai I va lua parte la funeraliile Altetei Sale Imperiale si Regale Arhiducele Otto al Austriei. Majestatea Sa Regele va fi insotit de ASR Principele Nicolae. Arhiducele Otto a fost fiul Imparatului Carl si al Imparatesei Zitta ai Austriei si, dupa moartea tatalui sau, seful Familiei Imperiale a Austriei. Ceremonia funerară va avea loc la Catedrala Sfantul Stefan din Viena si va incepe la ora 15. Slujba va fi oficiata de Eminenta Sa Cardinalul Christoph Schonborn. Dupa slujba, Majestatea Sa Regele si ASR Principele Nicolae vor participa la procesiunea funerara din centrul Vienei si la inhumarea Arhiducelui Otto al Austriei in Cripta Imperiala a Dinastiei de Habsburg”.

*****

Papa Benedict XVI a transmis condoleanţe familiei Otto von Habsburg. Papa l-a numit pe Cardinalul Christoph Schonborn ca delegat al său. După ce au fost exilaţi din Austria, Habsburgii au locuit în Elveţia, Portugalia şi Spania. În 2004, Papa Ioan Paul II l-a beatificat pe Imparatul Karl I, tatal lui Otto.

Familia Kaiserului Karl in exil: Otto impreuna cu Imparateasa Zita si ceilalti frati (colectia Diana Mandache)

Joi și vineri (14 și 15 iulie 2011) va fi depus pe catafalc la Cripta Capucinilor. Recviemul pentru Otto Habsburg va avea loc sâmbătă, 16 iulie 2011, la ora 15, la Domul Sfântul Ștefan, Stephansdom. Apoi cortegiul funerar va trece prin Graben și Piața Kohlmarkt, va străbate Hofburgul și Ringul, Ringstraße până la Cripta Imperială, Kaisergruft (Cripta Capucinilor) și Neuen Markt.

La ceremoniile funerare din Viena, din 16 iulie 2011 sunt așteptați numeroși reprezentanți ai familiilor regale europene, prelați și politicieni.

Depunerea pe catafalc la Cripta Capucinilor: 14. & 15.7.2011

Recviemul de la Domul Sfântul Ștefan Stephansdom și depunerea în Cripta Imperială: 16.7.2011 (de la ora 15)

 Cripta imperială Kaisergruft www.kaisergruft.at

Un gând despre „Arhiducele Otto von Habsburg

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s