Despre succesiune scriu in cartea care este in curs de apartie despre Principesa Mostenitoare a Romaniei. Acum alerg spre arhive pentru a face o documentare despre  Basarabia intr-un proiect expozitional important. In lb.engleza am publicat in RDQ un articol in ianuarie 2008, pe care il puteti accesa aici

Va prezint mai jos Comunicatul Casei Regale a Romaniei preluat de pe blogul ASR Principelui Radu al Romaniei.

Biroul de Presă al Majestății Sale Regelui Mihai I este autorizat să transmită următorul comunicat:

Avand in vedere decizia pronuntata la 14 februarie 2012 de catre inalta Curte de Casatie si Justitie – sectia civila, referitoare la cererea adresata Curtii de recunoastere a hotararii de la Lisabona asupra descendentei lui Mircea Grigore Lambrino din Regele Carol al II-lea, Casa Regala a Romaniei declara ca:

Aceasta decizie nu creaza niciun drept dinastic, si nici nu stabileste apartenenta persoanei sus-numite, astazi decedata, la Familia Regala. Aceasta este valabil si pentru descendentii sai, indiferent cine ar fi acestia.

In pozitia sa de Sef al Familiei Regale a Romaniei, Majestatea Sa Regele Mihai I este singurul care se poate pronunta asupra chestiunilor dinastice. Mai mult, potrivit prevederilor Normelor Fundamentale ale Familiei Regale a Romaniei, membrii Familiei Regale sunt:

– Majestatea Sa Regele Mihai I al Romaniei;
– Majestatea Sa Regina Ana a Romaniei;
– Alteta Sa Regala Principesa Mostenitoare Margareta a Romaniei;
– Alteta Sa Regala Principele Radu al Romaniei;
– Alteta Sa Regala Principesa Elena a Romaniei;
– Alteta Sa Regala Principesa Irina a Romaniei;
– Alteta Sa Regala Principesa Sofia a Romaniei;
– Alteta Sa Regala Principesa Maria a Romaniei;
– Alteta Sa Regala Principele Nicolae al Romaniei.

Nici Majestatea Sa Regele Mihai I al Romaniei, si nici fostii Sefi ai Familiei Regale a Romaniei – Regele Ferdinand I si Regele Carol al II-lea – nu au recunoscut sau acordat vreodata vreun titlu lui Mircea Grigore Lambrino sau descendentilor sai.

Folosirea, in orice context, public sau privat, a titlului de Principe al Romaniei, sau a apelativului Alteta Regala ramane prerogativa exclusiva a membrilor Familiei Regale aratati mai sus.

Un gând despre „Casa Regala a Romaniei: Comunicat, 14 Februarie 2012

  1. Majestatea Sa Regele Mihai I crescut si educat in spiritul patriotic,personalitate istorica remarcabila in perioada celui de al II-le Razboi Mondial,si atasat poporului Sau in neagra perioada a ciumei rosii,a fost,este si ramane simbolul regalitatii si deapururi Regele Romanilor,maretia Sa umbrind vicistudiniile istoriei false a carui fantome mai bantuie si astazi.
    „Traiasca Regele in pace si onor…”

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s