Tarani basarabeni, c.1830, cromolitografie, colectia Lucretiu Tudoroiu

In aceasta perioada sunt prinsa cu documentarea unei expozitii despre Basarabia si este parte a jobului meu. Muzeul National de Istorie a Romaniei pregateste aceasta expozitie al carui vernisaj va avea loc pe 15 mai la sediul din Calea Victoriei 12. Diana M


4 gânduri despre „Expo Basarabia in pregatire

  1. Aviatorii romani zburand pe aeronava ultrausoara YR-5017(motodeltaplan de constructie romaneasca)au intreprins primul raid aerian – dupa revolutie – Bucuresti-Chisinau,decoland din Piata Casei Poporului (temperatura – 7 grd,pe 28 Dec 1991)si dupa etapele Buzau-Focsani-Vaslui-Iasi,zburand in Basarabia(atunci sovietica) pe aerodromul de la Vadul lui Voda,langa Nistru..Pe 1 Dec.1991,am luat cuvantul la tribuna din Piata Mare din Chisinau la meetingul organizat de Iurie Rosca, aducand salutul fratilor de peste Prut(era perioada „Podului de flori”)si am donat Muzeului de Istorie copie dupa Actul Uniriii de la 1918.Cu aceasta ocazie,la bordul aeronavei noastre a fost transportata prima posta aeriana internationala(carti postale cu sigla si stampila oraselor etapa si Chisinau)cu un motodeltaplan.Echipajul pilot Georges Craioveanu si Ion Ignat,pun la dispozitia Dv.pentru „Expozitia Basarabia”,pe care intentionati sa o organizati, documentele noastre de arhiva,deasemeni oricui doreste,in mod gratuit(oneairforce.@clicknet.ro)

    1. Multumesc frumos pentru informatia dv foarte interesanta. Expozitia se refera la perioada mai veche 1812-1947, pentru aceasta perioada ma intereseaza la rezolutie f.mare fotografii, litografii si carti postale cu monumente, arhitectura (cladiri, biserici etc) oameni. M-as bucura daca as primi din partea oricarei perosane care citeste acest blog asemenea imagini.

    1. Da, daca puteti sa-mi trimiteti la emailul anuntat cateva exemple din perioada interbelica cu cladiri in special
      Din pacate realizez documentarea si sunt plecata in arhive, dar ma intereseaza inclusiv cateva exemple din WWII

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s