In noiembrie 1938 MS Regele Mihai, la acea vreme Mare Voievod de Alba Iulia il insotea pe tatal sau intr-o vizita de stat in Marea Britanie. Trecusera patru luni de la moartea Reginei Maria, iar presa britanica avea sa consemneze vizita Regelui Carol II si a fiului sau, Principele Mostenitor Mihai, in conexiune cu Regina Maria, veriga de legatura din arborele genealogic al regalitatii din Marea Britanie cu cea din Romania. MS Regele Mihai I a primit inalta distinctie GCVO in noiembrie 1938.

Regele Mihai, seniorul actual al Ordinului Regal Victorian in grad de Cavaler al Marii Cruci (GCVO), va fi sarbatorit in Londra, la Capela Savoy, care apartine Reginei Elisabeta II, devenita Capela Ordinului Regal Victorian din 1937. Aceasta a ramas ultima cladire  din complexul spitalului fondat in 1512 de catre Henric VII pentru cei sarmani si fara adapost. De asemenea, capela este o parte importanta a propietatilor Savoy pe care Ducatul de Lancaster o detine in Londra, si continua de 500 de ani sa ofere servicii spirituale comunitatii sale. O echipa de la TVR care realizeaza emisiunea „Ora Regelui” va filma si prezenta din evenimente. Succes! Diana M

Casa Regala a Romaniei a dat astazi, 5 noiembrie 2012, urmatorul comunicat de presa:

In perioada 6-8 noiembrie 2012, Majestatea Sa Regele Mihai I, impreuna cu Altetele Lor Regale Principesa Mostenitoare Margareta si Principele Radu, efectueaza o vizita in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord.

 Familia Regala a Romaniei participa in capitala britanica la un sir de evenimente omagiind personalitatea Regelui Mihai I.  Alaturi de Regele Mihai se vor afla si Alteta Sa Regala Principesa Elena, impreuna cu fiica ei, Elisabeta Karina.

 Marti, 6 noiembrie: Principesa Mostenitore si Principele Radu vor lua parte la Gala Anuala a Crucii Rosii Internationale, eveniment ce se afla anul acesta sub Inaltul Patronaj al Altetelor Lor Regale.

 Miercuri, 7 noiembrie: Majestatea Sa Regele va avea o intalnire cu Lordul Primar al Londrei. In seara aceleiasi zile, Regele Mihai, Principesa Mostenitoare, Principele Radu, Principesa Elena si Elisabeta Karina vor lua parte la un dineu oficial, oferit de ghildele traditionale ale Londrei, la Wax Chandlers Hall, unul dintre monumentele istorice ale orasului Londra.

 Joi, 8 noiembrie: in ziua Sfintilor Mihail si Gavriil, Familia Regala a Romaniei va participa la un serviciu religios in Capela Regala Savoy, sediul Ordinului Regal Victorian. Ceremonia va avea loc in onoarea Regelui Mihai si va fi condusa de capelanul Reginei Elisabeta II si capelan al Ordinului, reverendul prof. Galloway. Evenimentul este ocazionat de implinirea a 75 de ani de cand Majestatea Sa a primit Ordinul Regal Victorian, in grad de Mare Cruce. Cu aceasta ocazie, Majestatea Sa devine primul suveran strain al carui blazon este asezat in capela Ordinului. Serviciul religios va fi urmat de un dineu oficial, la care vor participa, alaturi de Familia Regala a Romaniei, Altetele Lor Regale Ducele si Ducesa de Gloucester, reprezentand pe Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a. Vor mai fi prezenti membri ai Guvernului Britanic, oficiali ai orasului Londra, membri ai Corpului Diplomatic, personalitati din mediul de afaceri si ale societatii civile din Marea Britanie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s