Filmul despre actrita Grace Kelly, ajunsa Principesa de Monaco prin casatoria din aprilie 1956 cu Principele Rainier III de Monaco, starneste reactia fiului acesteia, Principele Albert II. Principele afirma ca filmul este inacurat din punct de vedere istoric si are inutile note glamuroase. Producatorii au ignorat numeroasele cereri de schimbare in scenariu, iar o serie de scene, declara Albert II de Monaco, sunt pura fictiune.

Familia princiara a declarat ca „acest film pentru noi nu reprezinta o lucrare biografica si portretizeaza numai o parte a vietii ei, fiind excesiv de glamuroasa, contine inavertente istorice, ca si scene de pura fictiune”.

Nicole Kidman o portretizeaza pe Principesa Grace, iar Tim Roth joaca rolul Principelui Rainier, intr-un film regizat de Olivier Dahan ce va fi difuzat in 2014.

O biografie sau un film despre o personalitate contemporana cu implicatii pentru familia acesteia este intotdeauna dificil de realizat; un istoric britanic notifica public in 1938 despre cat de grea este misiunea scrierilor de acest gen, riscand intotdeauna sa fii criticat. Din 1938 si pana astazi a trecut ceva timp, cert este ca lucrarile de creatie nu pot fi interzise, exista libertatea de exprimare.. artistica, iar parerile producatorilor sau actorilor trebuie si ele cunoscute.

Producatorul  Pierre-Ange Le Pogam a declarat ca acest film este o lucrare de fictiune, dar in acelasi timp a confirmat ca familia princiara a fost consultata. Aceasta inseamna ca reflecta realitatea, dar acolo unde nu s-au putut spune anumite lucruri ea a fost inlocuita cu fictiune, sau regizorul a ales sa accentueze anumite evenimente dintr-o perioada a vietii lui Grace Kelly sau din istoria Principatului de Monaco. Producatorul spune ca palatul a cunoscut scenariul si a facut cereri pentru anumite schimbari. „Noi am luat in considerere cele mai multe dintre ele, dar nu in intregime”, aceasta reflectand libertatea de expresie a realizatorilor acestui film, care afirma ca nu doresc a povesti in intregime istoria; ea are la baza faptul istoric, dar merge mult pe fictiune.  Filmul are ca punct central cateva luni ale anului 1962, cand Monaco se afla intr-o disputa pe tema taxelor cu Franta, iar in aceeasi perioada Alfred Hitchcock i-a oferit o sansa lui Grace sa se intoarca la film. Nicole Kidman intr-un interviu pentru ”Paris Match” spunea ca pelicula nu este una biografica si nici un documentar de fictiune, dar reflecta o mica parte a vietii lui Grace Kelly, unde se dezvaluie personalitatea sa plina de umanitate, la fel ca si temerirele si slabiciunile sale.  Un lucru este cert, aceasta productie este asteptata cu nerabadare, ca orice alt subiect despre glamuroasa familie princiara Grimaldi. Diana Mandache

Anunțuri

Un gând despre „„Grace of Monaco” – un film pentru 2014 care starneste reactia Principelui Albert

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s