ASR Principesa Margareta a Romaniei s-a nascut la Lausanne pe 26 martie 1949, fiind  primul copil al MS Regelui Mihai si MS Reginei Ana. Primele fotografii publicate de reporteri de la diverse agentii de presa au facut inconjurul lumii. Interesul asupra MS Regelui Mihai si familiei sale a venit deopotriva din partea emigratiei romanesti cat si a mass mediei internationale. Reversul apartinea monitorizarii de catre securitate a Familiei Regale, care consemna nasterea Principesei Margareta a Romaniei.

Mai multe detalii in cartea „Patrie si Destin. Principesa Mostenitoare a Romaniei” (ed. Litera 2012). Amintiri ale Regelui Mihai si consemnari din jurnalul Reginei Elena cu privire la nasterea Altetei Sale Regale Principesa Margareta sunt prezentate pentru prima data in aceasta carte.

La Multi Ani ASR Principesei Mostenitoare Margareta a Romaniei!

Prima fotografie a ASR Principesei Margareta a Romaniei alaturi de parintii sai, Lausanne, aprilie 1949. (colectia Diana Mandache)

Sambata 30 martie 2013 la emisiunea ‘Ora Regelui’ puteti viziona un material despre  Principesa Mostenitoare si cartea biografica ‘Patrie si Destin’. In paralel cu viata Altetei Sale Regale sunt analizate aspecte importante ale exilului Familiei Regale, precum si evenimente din istoria contemporana a Romaniei. 

  • articolul de blog a fost publicat in martie 2013

3 gânduri despre „ASR Principesa Mostenitoare Margareta a Romaniei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s