Nu stiu daca merita sa publici in presa romana. Comentariile de regula au un limbaj fie trivial, fie inveninat. Spre exemplu, la articolul despre simbolistica regala, publicat in luna mai, au fost peste 73 de comentarii, unele blocate, batalia intre monarhie vs. republica dar la nivel de maidan fiind strânsă. Nu stiu cand ne putem disloca si gandi independent de toate acestea.  In presa scrisa internationala comentariile au o alta tonalitate si inteligenta. Sau cel putin ele sunt triate mult mai bine. Numai daca citesti comentariile din presa romana online deduci cat de mult prost gust exista, de parca ar fi o trasatura nationala.

Aici, lumea nu stie sa se bucure si nici sa inteleaga ceea ce mass media occidentala vede, macar potentialul unui subiect ce merita consemnat. Majoritatea romanilor stiu totul, sunt buni la toate, dau verdicte, scriu si comenteaza despre orice.

Un republican si antimonarhist inversunat (vorbesc la modul general) nu accepta sa citeasca nimic cu tematica regala, chiar daca stirea este de interes international. In schimb injura, se da peste cap in teorii, doar pentru ca nu corespunde ‘ideologiei’ personale. Parca imi aduc aminte de inceputul anilor ’90 si vad ca la nivel de mentalitati tot pe acolo ne situam. Nici o speranta sa se schimbe ceva in viitorul apropiat. 

Asta e doar o parte a ‘fițelor’ de toate zilele. Altele le vezi acolo unde iti petreci ziua. Exista un comportament de joasa calitate. 

Zilele trecute am dat doua interviuri in presa internationala (fara a fi trunchiate) despre monarhia britanica si evenimentul care urmeaza sa aiba loc, si nu se intampla in fiecare zi, nasterea unui viitor monarh, copilul Ducelui si Ducesei de Cambridge. Cel putin asta m-a bucurat, ma refer la modul de relaționare și apreciere.

Anunțuri

Un gând despre „Inteligenta ‘damboviteana’ la putere absolută

  1. AVETI DREPTATE D.NA DIANA- DE CIND CAUT MATERIALE CU TEMATICĂ REGALĂ PE DIFERITE SITE-URI MULTE REFERITOARE LA REVENIREA MONARHIEI IN ROMÂNIA SI IMPLICIT REV ENIREA REGELUI MIHAI PE TRON, M I-A FOST DAT SĂ CITESC ZECI DE COMENTARII NICI PE DEPARTE CU REFERIRE LA TEMA IN DISCUTIE CI MAI DEGRABĂ INJURIOASE LA ADRESA CASEI REGALE A ROMÂNIEI SI A REGELUI, DREPT SA SPUN MI-A FOST JENĂ SĂ LE PARCURG. SUNT UNELE PERSOANE C ARE SUNT COTRA REVE NIRII MONARHIEI DAR N U DAU ARGUMENTE IN ACEST SENS, SĂ MĂ CONVINGĂ PE MINE CA REPUB.LICA ESTE FORMA DE GUVERNĂMÎNT VIALBILĂ PENTRU ROMÂNIA SI NU MONARHIA. SUNT IGNORANŢI NU STIU CE ESTE REPUBLICA CUM A FOST INSTAJURATĂ DE CATRE CINE- VORBESC DOAR CA SĂ SE AFLE IN TREABĂ SI DACĂ O FAC SA O FACĂ IN MOD CIVILIZAT CEL PUTIN.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s