Despre personajele din contemporaneitate este mai greu sa afli adevarul vizionand un film sau lecturand o carte, mai ales daca au un caracter subiectiv. Totusi acestea surprind anumite momente ale vietii personalitatilor care merita sa fie cunoscute. Mass media si paparazzi au avut o atractie aproape obsesiva fata de Printesa Diana. Astazi ei o admira pe noua Ducesa de Cambridge, dar in anii ’80, in mod special, Lady Di devenise efigia timpurilor sale, ca mai apoi, in anii ’90 schimbarile brutale din viata acesteia au determinat si fluctuatii ale aprecierilor. Moartea abrupta (31 august 1997) a celei a fost numita Printesa Inimilor Noastre, a multiplicat la infinit imaginea acesteia in contrabalans cu cea a Reginei Elisabeta II, acel an 1997 fiind numit un an de rascruce pentru imaginea monarhiei britanice. Chiar Regina declarase, in mod cu totul neobisnuit: ‘Eu cred ca sunt lectii care pot fi invatate din viata Dianei, inclusiv din reactia extraordinara si miscatoare a oamenilor la moartea acesteia’.

Elton John este cel care a surprins cel mai bine volatilitatea fericirii Printesei Diana in melodia ‘Candle in the wind’.

Filmul ‘Diana’ este bazat pe romanul lui Kate Snaell – ‘Diana: Her Last Love’. Rolul Dianei este interpretat de Naomi Watts, iar cel al medicului cardiolog Hasnat Khan de Naveen Andrews. Urmeaza sa vad filmul, sper in curand. DM

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s