Joi 8 mai 2014 de la ora 13.30 la MNIR are loc vernisajul microexpozitiei dedicate exponatului lunii Mai: „Arborele genealogic al tuturor statelor Europei şi al suveranilor ei, 1889. Dedicat suveranilor actuali„. A fost dat in custodia MNIR de catre Fundatia Dignitas. Vernisajul va fi precedat de o conferinta de presa la ora 13.

Arborele genealogic a fost editat în 1889 de românul Ion (Jon) C.Gârleanu, aşa cum intenţionat  a dorit să-şi precizeze naţionalitatea pe tipăritură. A fost publicat la Viena şi oferit cadou Regelui Carol , aşa cum rezultă din inscripţionarea în litere aurite de pe tubul protector. Tiparitura este amplasată într-un cilindru din lemn îmbrăcat în piele cu imprimarea monogramei Regelui Carol I, având dedicaţia: Majestăţii Sale CAROL I, Regele României.  Arborele genealogic a fost tipărit de H.Engel & Fils, Imprimerie J.R. de la Cour, Vienne.

Aceasta inedită genealogie prezintă statele Europei şi o succintă înşiruire de evenimente istorice, precum şi şefii de stat de-a lungul istoriei până la începutul anului 1889. Editorul Ion Gârleanu vrea să sugereze în manieră proprie istoria Europei şi a leaderilor ei. Publicarea arborelui genealogic al şefilor de stat europeni constituia o celebrare a împlinirii a 50 de ani de catre Regele Carol I, simbolic configurand conexiunea Regatului României la istoria europeană, dominată de monarhii. Pe cei interesati de evenimentul pe care l-am pregatit ii astept! Diana Mandache

Evenimentul zilei

Diana Mandache Royal History


Publicitate

Un gând despre „„Arborele genealogic al tuturor statelor Europei şi al suveranilor ei, 1889”. Microexpozitie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s