Insurance company branches mentioned on the doorway opening of a building from the late 1930s, University area. Photo by Valentin Mandache
Insurance company branches mentioned on the doorway opening of a building from the late 1930s, University area.

Astazi va invit sa-l ascultati pe Valentin de la ora 17.30 pe Digi24 vorbind despre arhitectura istorica bucuresteana si tururile ‘Case de epoca. Historic Houses of Romania‘.

De cand s-a reintors din Anglia, Valentin si-a dedicat timpul educatiei publicului larg prin intermediul unor tururi despre stiluri si istoria arhitecturii din Bucuresti, unde oamenii pot intelege evolutia unui oras care si din punct de vedere arhitectural a fost bulversat de regimuri politice sau asa-zisele ‘boom-uri’ imobiliare.

Valentin are un stil sobru, concis, tipic britanic, cu efecte benefice asupra multora, chiar daca unele idei au fost multiplicate, folosite in alte scopuri, uneori fara a i se mentiona contributia. Dar ce ramane din acest demers solitar este faptul ca lumea a inceput sa invete si sa-si schimbe mentalitatile. Atunci cand Valentin a inceput sa vina cu noi viziuni, in Bucuresti nu existau asemenea tururi specializate. In plus probabil si limbajul specific s-a imbogatit, pentru ca aici lumea se fereste sa introduca cuvinte noi in descrieri, doar pentru simplu fapt ca nu exista in dex. Nu uitati ca datorita dictaturii si regimului comunist limbajul a stagnat, ba chiar se poate spune ca prin aceasta a contribuit la involutia mentala. O limba este valoroasa, bogata atunci cand apar noi termeni, si atunci insemana ca evolueaza. Si eu sunt adepta introducerii de noi termeni in domeniul in care sunt specializata. Sunt promotoarea schimbarilor care inseamna adaptare dar si evolutie, o noua zi, o noua provocare.

Case de Epoca. Historic Houses of Romania pe Facebook 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s