Chiar inainte de summitul NATO din Tara Galilor, Putin a ajuns la un agrement cu Poroshenko… Cine il mai crede pe Putin? Pare a fi un joc de-a soarecele si pisica facut sub ochii SUA si a liderilor europeni. Deloc intamplator acest anunt vine cu mai putin de o zi inaintea intalnirii liderilor NATO din Newport. Sir Emyr Jones Parry spune ca pozitia NATO trebuie sa fie una ferma, fiind necesara o reactie la amenintarile Rusiei din ultima perioada. Fostul ambasador britanic la Natiunile Unite considera ca Putin va specula orice urma de indecizie sau slabiciune din partea occidentului. Sir Emyr Jones Parry este confident in masurile pe care NATO le va lua la acest summit.

NATO nu considera ca este vorba de inceputul unui nou Razboi Rece, dar recunoaste schimbarea majora ce are loc in relatiile internationale determinate de raporturile cu Rusia lui Putin.

Vom vedea in aceste zile spre ce parte se va inclina balanta puterii politico-militare prin noua politica si strategie pe care o va adopta NATO si care va fi reactia Moscovei.

Masurile de securitate sunt accentuate, peste 9500 de politisti care vor patrula strazile din Newport si Cardiff, nave militare au sosit deja in golful Cardiff, iar elicoptere militare survoleaza zona.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s