Cum v-am promis pe FB, astazi va prezint o fila din catalogul clasei MS Marelui Voevod de Alba-Iulia, cu mediile finale ale anului scolar 1932-1933. In clasificarea dupa calificative Dan Cernovodeanu era clasat pe locul I, Principele Mihai pe locul II fiind urmat pe locul III de Mircea Ioanitiu; pe locul IV s-au situat Mavrus Dan si Margelatu Tanase, pe locul V Dinulescu Ion, locul VI Dusa Gh. si Chiaburu Radion, iar pe locul VII Popescu Stefan.

Regele Mihai obtinuse in acel an scolar calificative de foarte bine la toate materiile cu exceptia desenului si caligrafiei unde primise bine. La Lucru se observa fb exceptional dovedind talentul nativ al acestuia pentru mecanica si alte aplicatii tehnice.

Catalog An scolar 1932-1936

Catalog An scolar 1932-1938

 

 

 

3 gânduri despre „Fila din Catalogul Clasei Principelui Mostenitor Mihai al Romaniei

  1. aparent am fi tentati sa credem acest lucru, dar spre exemplu la istorie avea sa primeasca adeseori note mai mici decat le merita, un fapt pe care cateva decenii mai tarziu Regele Mihai il amintea. Exigentele Regelui Carol II asupra fiului sau se vedeau aplicate de cele mai multe ori si in notarile unor profesori,

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s