Cand il aud pe dl. Ponta discutand despre religie innebunesc, fara sa aiba elementare notiuni ale discursului politic face discriminare, o face si atunci cand invoca etnicitatea, persifland astfel apartenenta la cetatenia romana a unor persoane nascute de generatii in aceasta tara. Cat priveste religia nu uitati ca  regii si reginele Romaniei – Carol I, Ferdinand, Elisabeta, Maria – au avut religii diferite fata de cea ortodoxa, apoi politicieni din diverse partide istorice, personalitati ale Romaniei moderne au fost romano-catolici, greco-catolici, protestanti. Ce aveti cu ei? Sa mai dau cateva exemple August Treboniu Laurian, Iuliu Maniu, Vaida-Voevod, Augustin Popa etc. Apoi separatia statului de biserica si independenta puterilor in stat sunt lucruri pe care le stim nu le mai comentam.

Dar ce remarc este faptul ca  politiceni damboviteni fac in continuare discriminari care pot cu usurinta sa-i elimine in scurt timp din viata politica, eu zic ca lumea o sa se destepte si o sa inteleaga ca diversitatea face bine si este naturala oriunde in lume. Ceea ce conteaza este inteligenta si bunul simt. Ponta a fost un elev in aceasta seara cu fituici si emotii, iar Profesorul a fost si este Iohannis.

Diana M

NB – la o zi dupa dezbatere sunt surprinsa sa aud si sa vad asa-zisi analisti si jurnalisti dand verdicte, transformand-se in instante morale. Lipsa de politete, dezbaterile tip mahala plac unor romani si din pacate sunt calificate drept avans. Candidatul PSD a avut o performanta tipic ideologiei partidului sau, s-a uitat in hartii si a avut un discurs jignitor, arogant. Mi s-a parut injust sa fie mentinut mai departe in emisie de Realitatea tv. La fel de injusta a fost iesirea din fire a lui Rares Bogdan, ca nu s-a anuntat din timp venire lui Iohannis la emisiune. Oricum intrebarile trebuiau pregatite, intrebari generale pentru un viitor sef de stat, nu unele individuale pentru Ponta sau pentru Iohannis. Ce pregatire suplimentara mai trebuia?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s