Regele Mihai alaturi de nepotul sau Principele Nicolae, 14 iunie 2010 la Palatul Elisabeta. Candva aceasta fotografie a facut multa valva. Foto de Valentin Mandache

Acum ceva timp am aflat ca ASR Principele Nicolae nu mai face parte din succesiunea la tron. MS Regele i-a retras acest drept inclusiv titlul regal de Principe, precum si formula protocolara de adresare de „Alteta Regala”. Desi am fost invitata la cateva posturi de televiziune am refuzat sa comentez un fapt care m-a uimit, asa cum a uimit o intreaga lume. Istoria va consemna mai bine peste ceva timp acest episod al istoriei regale romanesti. Pentru moment nu doresc sa comentez  acest eveniment. Mai jos aveti textul prin care Biroul de presa al MS Regelui face cunoscuta aceasta decizie.

Comunicat de presa:

În ziua de 1 august 2015, Majestatea Sa Regele Mihai a semnat un document prin care a retras nepotului său Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de “Principe al României” și calificativul de “Alteță Regală”. De asemenea, Regele a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana României. Aceste hotărâri au intrat în vigoare în aceeași zi. În calitate de Șef al Casei și Familiei Regale ale României, Regele Mihai a luat deciziile de mai sus cu gândul la România timpurilor care vor veni după încheierea domniei și vieții fiicei sale, Margareta, Custodele Coroanei. Majestatea Sa a afirmat că Familia Regală și societatea românească din acele vremuri vor avea nevoie de o cârmuire sub semnul modestiei, bine cumpănită, cu principii morale, respect și mereu cu gândul la ceilalți. Păstrând aceeași afecțiune nepotului său, Regele Mihai nădăjduiește că Nicolae va găsi, în anii viitori, un fel potrivit de a-și servi idealurile și de a folosi calitățile cu care Dumnezeu l-a înzestrat. Alteța Sa Regală Principesa Elena, mama lui Nicolae, a primit înștiințarea acestei decizii, printr-o scrisoare personală trimisă de Majestatea Sa Regele.

2 gânduri despre „Fara Principele Nicolae in linia de succesiune

 1. Dragä doamna Mandache,
  si eu am citit acest measaj pe siteul familiei regale romäne:http://www.familiaregala.ro/stiri
  unde se comunicä noutatea acesta. Päcat…….este foarte päcat……asa cum ar fi are acuma
  succesiune a doua ASR principesa Elena a Romäniei, adicä Mama lui Nicolae…..
  Sänt precis, cä printul Nicolae a Romäniei ar fi dus Romänia spre un viitor mai strälucit…..
  NIHIL SINE DEO……
  Cu drag,
  Dietmar Melzer
  -Deutschland/Germania-

  Apreciază

 2. Dragä Doamna Mandache,
  chiar deseori imi pun intrebarea: De ce M.S. Regele Mihai I. a Romäniei ia luat dreptul în linia de succesiune a nepotului säu Nicolae?
  Nicolae este asa un om bum, cu caracter caritabil si cu un suflet bun si inima sa pe partea bunä.
  Principele Nicolae a Romäniei este viitorul acestei case regale europene…..
  Stafeta a acestei case romäne nu doarme, stiti…..ar mai fi printul Carol Ferdinand a Romäniei, fiul printului Paul Phillipe a Romäniei….. Existä aici sanse pe tronul Romäniei?
  Regele Mihai I. a Romäniei este seful casei regale romäne, dar prima linie a casei romäne nu doarme…..
  Päcat, pentru Nicolae…..
  Eu asa mi-am dorit ca Nicolae sä ajungä o datä pe tron….. In multe case regale europene deja s-au preluat stafetele, ca de exemplu: Olanda, Spania, Belgia si bine inteles am citit si suedia, care mai dureazä un pic…..
  cu drag,
  Dietmar Melzer
  Germania-Deutschland

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s