Regina Elisabeta a II-a in biroul de la Buckingham Palace, fotografie de Mary McCartney. Fotografia oficiala care celebreaza recordul domniei sale.

Astazi dupa ora 17.30 (BST) Regina Elisabeta II va deveni cel mai longeviv monarh britanic in functie, astfel depasind-o pe faimoasa Regină Victoria. La ora de aur Elisabeta II va implini 63 de ani, 7 luni, adica 23.226 zile 16 ore si circa 30 de minute. Long may she reign!

2 gânduri despre „Regina Elisabeta cel mai longeviv monarh britanic in functie

 1. Sunt curios daca macar cineva din presa britanica si-a amintit, cu ocazia asta, ca undeva in Europa traieste un rege care ar fi avut o domnie cu mult mai lunga, daca aliatii lui nu l-ar fi parasit in bratele sovieticilor (inclusiv onorabila Britanie, in frunte cu guvernul tatalui reginei Elisabeta, sarbatorita de azi – guvern al carui sef a semnat indirect, pe un servetel cu procentaje, detronarea acelui rege si condamnarea tarii sale)…
  Cu alte cuvinte, conform principiului vaselor comunicante, sarbatorita de azi isi intemeiaza longevitatea pe bunastarea a cateva generatii de supusi, care pentru a trai ei linistiti, au sacrificat pe altii – printre care si un neinsemnat aliat traditional, Romania. Paradoxal e ca Romania asta pe care au vandut-o ei sovieticilor este azi cel mai mare promotor al culturii anglo-saxone, dintre toate tarile lasate atunci prada comunismului: un britanic venit in Romania se poate intelege pe limba lui la tot pasul cu localnicii, spre deosebire de alte tari foste comuniste si chiar din afara blocului, care stau mult mai prost la acest capitol. Dovada ca Romania si Regele ei nu cunosc razbunarea, ci isi pastreaza demnitatea, chiar daca au trait mari tradari si dezamagiri din partea aliatilor.

  Apreciază

  1. Au fost alte ocazii la Jubileul de Diamant, la celebrarea Regelui la Capela Savoy, sau in cateva ocazii la V Day in Londra.
   https://royalromania.wordpress.com/2012/05/19/monarchs-galore/
   https://royalromania.wordpress.com/2012/10/31/king-michael-of-romania-to-be-honoured-at-the-queens-chapel-of-the-savoy/
   https://royalromania.wordpress.com/2012/11/11/h-m-king-michael-of-romania-celebrated-in-london-7-8-november-2012-photographs/
   Acum nu de fiecare data cineva isi aminteste de Romania, caci pana la urma este vorba de o tara din estul Europei, ramasa in urma din multe puncte de vedere, cu oameni aroganti, cu o educatie precara comparativ cu occidentul, persoane care isi imagineaza ca toate isi au originea in paradisul mioritic.
   In cazul de fata este o sarbatoare pur britanica cu referire la monarhii in functie, si comentariile sunt facute pentru cele doua domnii ale Reginelor Victoria si Elisabeta II, aici fiind punctul de reper al recordului domniei suveranului in functie din Regatul Unit.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s