Sambata 6 mai am avut bucuria sa particip la invitatia Protv la editia speciala dedicata incoronarii regelui Charles III.

Fotografii oficiale de Hugo Burnard.

  1. Regele Charles la Westminster Abbey purtand coroana Sf Edward, sceptrul cu cruce si sceptrul cu porumbel, obiecte sacre din cadrul ceremonialului incoronarii; sceptrul cu cruce simbolizeaza puterea temporală a suveranului asociata cu buna guvernare; sceptrul cu porumbel (bastonul echitatii si al milei) indica rolul spiritual al monarhului. Coroana Sf. Edward realizata de Robert Vyner in 1661 dupa modelul celei vechi folosita de Edward Confesorul. Coroana originala fusese topita in timpul razboiului civil la ordinul lui Oliver Cromwell. Pe 6 mai, regele Charles III a fost al VII-lea monarh care a purtat-o. Primul a fost Charles II in 1661, apoi James II in 1685, William III in 1689, George V in 1911, George VI in 1937 si Elisabeta II in 1953. Motivul pentru care coroana nu a fost folosita atat de des este greutatea sa, 2,23 kg.
  2. Regele Charles III pe tronul de la palatul Buckingham in tinuta ceremoniala; poarta mantia si coroana imperiala de stat, sceptrul suveranului cu cruce si globul crucifer, acesta din urma simbolizand puterea monarhului si lumea crestina, puterea regelui care deriva de la Dumnezeu.
  3. Regele Charles, Regina consoarta Camilla, Principele si Principesa de Wales. Ducele si Ducesa de Edinburgh, Printesa Anne cu sotul, alti membri ai familiei regale in Sala Tronului de la Palatul Buckingham.
Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s