In pregatirea exponatului lunii mai la MNIR. Arbore genealogic al sefilor de stat din Europa, editat in 1889, tiparit la Viena si oferit cadou Regelui Carol I. Tiparitura este amplasata intr-un cilindru din lemn imbracat in piele care are inscriptionata cifra Regelui Carol I, precum si dedicatia: Majestatii Sale CAROL I, Regele Romaniei. A fost dat in custodie MNIR de catre Fundatia Dignitas cea care l-a achizitionat la suma de 2000 Euro la o licitatie din Bucuresti,  in octombrie 2013.   Suma este supradimensionata, in occident se cumpara la cel mult jumatate din pretul final al  acestei licitatii.

3 gânduri despre „Arbore genealogic al sefilor de stat din Europa, 1889

 1. Acest arbore genealogic se afla pictat in hall-ul castelului Hohenzzolern din Germania.
  Radacinile lui pleaca din sec XI.
  Ramura romana a dinastiei, este evidentiata undeva dreapta sus,si il include pe Majestatea sa Mihai I.Daca doriti, am fotografii.
  Cu stima.

  Apreciază

  1. Multumesc, dar este vorba de altceva, nu este arborele Hohenzollernilor, castel pe care l-am vizitat de altfel. Aici sunt inclusi sefi de stat, inclusiv prezenta lui Carnot ca presedinte al Frantei. De cand a fost prezentat in decembrie s-a inteles gresit ceea ce reprezinta. Detalii in luna mai.

   Apreciază

 2. Este un arbore pictat, unde se aflä regele Mihai I. a Romäniei, ca ultimul in Linia de Hohenzollern (Linia Sväbeanä). Oamenii nu au stiut cä mai existä Linia de Hohenzollern Linia Prusacä). M.S. Printul de coroanä Friedrich de Hohenzollern este ultimul urmas pe Linia Prusacä. In parallel cu M.S. Principesa de Coroanä Margareta a Romäniei sänt totusi veri de familia de Hohenzollern-Sigmaringen.
  Cänd am vizitat Castelul de Hohenzollern-Sigmaringen in Sigmaringen si Castelul de Hohenzollern pe Hohenzollernalb era numai o carte, despre regii romäniei, ceea ce ma durut foarte mult. Se putea numai cumpära carte: Die Hohenzollern, als Könige von Rumänien 1866-2004 de Michael Kroner. Regina Maria de Romänia nu sa simtit nici o datä bine, cänd au fost äntälniirile familiare la castelul de Hohenzollern si la Sigmaringen. De ziua mea de nastere am vizitat aceste frumose castele si mi sa spus, cä angajatii muzeului stiu foarte putin, despre regii Romäniei. Este foarte päcat.
  Cu drag,
  Dietmar Melzer
  -Deutschland/Germania-

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s