Nivelul civilizatiei unui popor se poate cantari si dupa comportamentul  ințesat cu frica, orgolii, impaunari. Oitelor mioritice le place sa se umileasca, copy&paste ca e mai usor sau ceea ce e de succes vor si ei. Cand se aduna, atunci logica aliantelor e sortita esecului.

Politica lui Obama, D.Cameron si a unor lideri ai UE lasa de dorit in ceea ce priveste reactia fata de Rusia. Fermitatea masurilor este cea care poate sa aduca la ‘realitate’ pe Putin, care deja prin vizitele din China si mai recent in America Latina si-a pregatit functionalitatea agrementelor incheiate. Tot ce se intampla acum seamana cu reactia din anii ’30 a liderilor occidentali fata de nazisti, iar politica de amanare a deciziilor juste sau sanctiunile cu jumatati de masura vor duce la amplificarea a ceea ce pare a fi doar un conflict local, aparent redus la ‘tacere’. Din pacate e o chestiune de timp…

Deobicei asasinatele sau actele teroriste care au conexiune cu mai multe state pot genera in mari conflicte pe termen lung. Astazi va recomand o carte despre Arhiducele Franz Ferdinand si Sophie de Hohenberg, o istorie a vietile lor private, dar si despre tragedia de la Sarajevo care a schimbat lumea: Greg King & Sue Woolmans, ‘The Assasination of the Archduke’,St.Martin’s Press, NY, 2013. In masura in care voi avea timp am sa va prezint si un scurt video in viitorul apropiat. Ma bucur ca am putut contribui intr-o mica masura la documentarea fotografica a acestei carti. Recomand traducerea acestei carti si daca o veti face, cu placere as putea scrie o scurta introducere pentru editia română.

http://dianamandache.com/meditatii-de-duminica/

Un gând despre „Meditatii..

Lasă un comentariu